calendar-circle

اخبار روز

2:30 ب.ظ / 23 مهر 1403

نمای ساختمان کامپوزیتی

نمای آلومینیوم کامپوزیت ساختمان مرکزی BMW- طراحی زاها حدید

اجرای نمای ساختمان یک فرایند مهم در ساختمان سازی است. استفاده از مواد و مصالح نوین و جدید موجب می شود نمای ساختمان چشمگیرتر شود. در بحث اجرای نمای ساختمان استفاده از مواد و مصالح سبک و کم وزن اهمیت بسیار زیادی دارد. نمای کامپوزیت یکی از نماهای سبک و در عین حال مقاوم است که امروزه به عنوان نمای ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در انجام نمای کامپوزیت از ورقه های کامپوزیت استفاده می شود.

نمای کامپوزیت در فضای داخلی
نمای کامپوزیت در فضای داخلی

نمای آلومینیوم کامپوزیت ساختمان مرکزی BMW

زاها حدید، معمار معروف، ساختمان ماشین سازی آلمان را طراحی کرده است این ساختمان ماشین سازی BMW نام گذاری شده و این سازه با پیچیدگی تمام طراحی شده است. غول ماشین سازی آلمان شرکت ‏BMWدر سال ۲۰۰۲ سرمایه گذاری بسیار زیادی برای راه اندازی ساختمان مرکزی کارخانه‏آرت ‏ ‏اسکرتزدر شهر لایپزیک آلمان کرد . ساختمانی با ارزش۵۵ بیلیون دلار که تقریباً ۵۰۰۰ کارگر و کارمند با نظارت مهندس و با فعالیت روزانه آنها بیش از ۶۵۰ عدد ماشین BMW مدل دو در  تولید می‌ کند. این کمپانی با طراحی موفق زاها حدید انجام شد و مدال افتخار پریتیزکر را کسب کرد . زاها حدید با طرح های پیچیده در طراحی کارخانه تحولی نو و جدید را به وجود آورد. یکی از متریال های مورد استفاده در نمای این ساختمان ورق آلومینیوم کامپوزیت نقره ای رنگ بوده است که به خصوص در بخش های پایه های مورب تایل بندی ورق آلومینیوم کامپوزیت به خوبی  در هماهنگی با تایل بتن اکسپوز قرار گرفته است و کاملا مشخص می باشد.

نمای کامپوزیت در ترکیب با بتن اکسپوز
نمای کامپوزیت در ترکیب با بتن اکسپوز

نمای کامپوزیت در ترکیب با بتن اکسپوز

در نمای داخلی نیز در بخش هایی ترکیب شفافیت نمای کرتین وال به همراه نمای کامپوزیت داخلی و همچنان امتداد بتن اکسپوز ترکیبی جذاب مختص فرم بندی های زاها حدید به فضای داخلی پروژه بخشیده است که به هیچ عنوان نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت. حتی سقف شیشه ای آن که از نوع سقف اسکایلایت می باشد تاثیر زیادی در بالا بردن کیفیت نهایی فضای داخلی داشته است.

مطالعه بیشتر:  بین بی ام و یا مرسدس بنز کدام را بخریم؟

 در ادامه به ارائه مشخصات و اطلاعاتی درباره نحوه تهیه و اجرای نمای کامپوزیت می پردازیم.

Figure 1نمای کرتن وال ساختمان داخلی بی ام و
Figure 1نمای کرتن وال ساختمان داخلی بی ام و

نمای کامپوزیت چیست؟

همانطور که از نام آن پیدا است برای اجرای نمای کامپوزیت می بایست از ورقه های کامپوزیت بهره مند شد. کامپوزیت ماده ای است که از ترکیب دو یا چند ماده مجزا به دست می آید. کامپوزیت به دست آمده استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به هر یک از مواد سازنده خود دارد. استفاده از ورق های کامپوزیت در نمای ساختمان را می توان زیر مجموعه نمای خشک با زیرسازی فلزی که خود آن زیر سازی فلزی با زینک کرومات اپوکسی و ضد زنگ اپوکسی پوشانده می شود؛ معرفی کرد. ورقه های کامپوزیت از سه لایه تشکیل شده اند.

2نمای کامپوزیت رنگی
2نمای کامپوزیت رنگی

این سه لایه شامل دو لایه ورق آلومینیوم و یک لایه ورق ساخته شده از مواد پلی اتیلن هستند. خارجی ترین لایه موجود در نمای کامپوزیت به وسیله رزین اپوکسی پوشش داده می شود. علاوه بر رزین اپوکسی استفاده شده، از یک لایه PVDF نیز استفاده می کنند. استفاده از این لایه به دلیل تثبیت رنگ صورت می گیرد. در نهایت سطح خارجی کامپوزیت را به وسیله یک لایه فیلم به صورت کامل پوشش می دهند.

نمای کامپوزیت قرمز
نمای کامپوزیت قرمز

برخی ویژگی های نمای کامپوزیت

ضخامت ورق های آلومینیوم به کار رفته در نمای کامپوزیت بسته به موارد استفاده می تواند بین 20 تا 50 میکرون متغیر باشد. در کل بهتر است بدانید که ضخامت یک ورق کامپوزیت چهار میلی متر است. همچنین ابعاد و اندازه های ورق کامپوزیت  متفاوت است. با این حال اندازه ورق های کامپوزیت عمدتا در محدوده 1500 تا 3200 میلی متر می باشد. لایه به کار رفته در نمای کامپوزیت با توجه به نمای مورد استفاده می تواند در رنگ ها و طرح های مختلف انتخاب شده و مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین نمای کامپوزیت دارای یک لایه در نما و یک لایه در پشت است. همچنین لایه پشت نمای ساختمان کامپوزیتی نیز دارای یک لایه رنگ است که ورق آلومینیوم را پوشش می دهد.

مطالعه بیشتر:  آشنایی با کولر گازی پنجره ای کم مصرف
ورق های کامپوزیت
ورق های کامپوزیت

مزیت های استفاده از نمای کامپوزیت را بدانیم

شاید بتوان مهمترین و اولین مزیت را برای نمای کامپوزیت، سبک بودن آن معرفی کرد. ویژگی دیگر این نمای ساختمانی، ایمنی بالا و طول عمر مفید آن است. نمای مذکور برای مدت طولانی می تواند قابل استفاده باشد بدون آن که دچار آسیب جدی گردد. مقاومت بالای مکانیکی نیز یکی دیگر از ویژگی های این نما است که بسیاری از کاربران را برای استفاده از آن ترغیب می کند. برخی دیگر از مزیت های استفاده از نمای کامپوزیت را در زیر به اختصار ذکر خواهیم کرد.

  • امکان استفاده برای ساختمان های بلند و مرتفع
  • مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی
  • ایمن در برابر زلزله
  • ایمن در برابر شرایط محیطی ( باد، باران و غیره)
  • عدم تغییر شکل در بلند مدت
  • عدم فرسایش نما در طولانی مدت
  • حذف هزینه های ناشی از شست و شوی نما به علت استفاده از ورق های ساخته شده با فناوری نانو
  • نصب و اجرای سریع
  • داشتن رنگ یکنواخت نما
  • تنوع طرح و رنگ و انتخاب بهتر
  • ایجاد خم های بدون نقص و چشم نواز در نمای ساختمان
  • امکان حکاکی و طراحی با لیزر روی ورق های کامپوزیت
  • اجرای خشک نما بدون استفاده از هر گونه ملات یا دوغاب
  • امکان اجرای نما در هر مرحله از ساخت ساختمان
  • امکان نصب تهویه، عبور لوله کشی های ساختمان و تاسیسات برقی از زیر نمای کامپوزیت
  • امکان تعبیه نور مخفی در زیر نما
کامپوزیت نما
کامپوزیت نما

آب بندی نمای ساختمان با کامپوزیت

یکی از مشکلات موجود در نمای کامپوزیت، نفوذ آب به درون نما است. برای رفع این مشکل از موم های لاستیکی استفاده می کنند. به تدریج و پس از مدتی موم های لاستیکی کارایی خود را از دست خواهند داد. به همین علت توصیه می شود برای آب بندی نمای کامپوزیت ساختمان در برابر نفوذ آب از چسب های پلی اورتان بهره مند شوید. چسب پلی اورتان مقاومت بالایی در برابر نفوذ رطوبت و نور دارد. نحوه استفاده از چسب های مذکور به این شرح است که ابتدا می بایست لاستیک های مومی را به طور کامل حذف کرده و جای آن ها را تمیز کنید. سپس مکان مورد نظر را با چسب های پلی اورتان پوشش دهید.  از معتبرترین شرکت ها در زمینه اجرای نمای کامپوزیت می توانیم به شرکت نمای آراد اشاره نماییم که پروژه های اجرایی و طراحی نمای کامپوزیت متعددی با کیفیت بالا در شهر تهران اجرا نموده است. 

مطالعه بیشتر:  خصوصیات خودرو بی ام و که این خودرو را نسبت به سایر خودروها متمایز کرده است
نمای ساختمان کامپوزیتی
نمای ساختمان کامپوزیتی
اشتراک گذاری:

mr-bmw

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *