پرینتر لیزری یکی از کاربردی ترین پرینترهای مورد استفاده کاربران در ادارات، سازمان ها و منازل است که کاربردهای متنوعی دارد، در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد که پرینتر لیزری چگونه کار می کند.
پرینتر لیزری
پرینتر لیزری دستگاهی است که ایجاد پرینت دائمی داده ها (متون و تصاویر) از کامپیوتر بر روی یک کاغذ را به کمک اشعه های نور انجام می دهد، پرینتر های لیزری دستگاه های کامپوتری هستند که از فناوری بدون ضربه فتوکپی استفاده کرده و هیچ یک از کلید ها در این دستگاه با کاغذ برخورد ندارند.
زمانی که داده ها و اطلاعات برای پرینتر ارسال می شود، اشعه های نور به پرینتر ارسال شده و سند را روی درامی که با پوشش داده شد با سلنیوم می کشد، در این مرحله درام در تونر (که نوعی جوهر پودر خشک است) چرخیده و به تکه ای کاغذ منتقل می شود و توسط گرما و فشار روی کاغذ ذوب خواهد شد.
فرآیند چاپ برگه در پرینتر لیزری
در پرینتر لیزری از تونر به جای جوهر استفاده می شود، برگه هایی که از پرینتر لیزری خارج می شوند گرم هستند و این طبیعی است، چرا که پرینتر های لیزری دارای قطعه ای به نام فیزوینگ هستند که در بخش های بعدی با آن آشنا خواهید شد.
پرتوها و اشعه های نور در داخل پرینتر با جریان های الکترونیکی ترکیب شده و اطلاعات و داده های مورد نیاز کاربر را به تصاویر و اسناد چاپ شده تبدیل می کنند.
مرحله اول چاپ در پرینتر لیزری
با روشن کردن پرینتر کار پرینتر لیزری آغاز خواهد شد، در این زمان چندین میلیون بایت اطلاعات به تراشهٔ کوچکی که در پرینتر تعبیه شده ارسال شده و داده به تصویری دو بعدی برای چاپ تبدیل شده و دو بخش در پرینتر فعال می شوند تا فرایند تبدیل تصویر دیجیتال به نسخه بصری آغاز شود.
یکی از این دو قطعه درام است که غلطکی آلومینیومی تو خالی با لایه ای نازک از تلفن است که اغلب سبز فیروزه ای، آبی و یا قهوه ای رنگ است که توسط یک سیم به نام کرونا شارژ مثبت می شود، این قطعه در مقابل نور حساس است و رابط بین تونر و کاغذ مطرح می شود که با سرعت و زمان مناسب با حرکت کاغذ می چرخد.
مرحله دوم چاپ در پرینتر لیزری
در این مرحله لیزر به آینه تابیده و آینه نور را در سراسر سطح درام در ثانیه منعکس می کند، زمانی که اشعه ها لیزر تابیده می شود در سطح درام نیز منعکس شده و همزمان با برخورد پرتوهای لیزر شارژ خودشان را از دست داده و شارژشان منفی می شود.
مرحله سوم چاپ در پرینتر لیزری
در این مرحله تونر که دارای بار الکتریکی مثبت است، به قسمت هایی که شارژشان منفی است جذب می شوند و در این فرایند حروف مورد نظر کاربر روی سطح درام ایجاد می شود، در این مرحله حروفی که ایجاد شده اند از روی درام به کاغذ انتقال پیدا می کنند، در این مرحله کاغذ به وسیله قطعه کاغذکش از مخزن دستگاه وارد پرینتر شده، از غلطک داخلی شارژ منفی می گیرد.
اختلافات قوی شارژ منفی و مثبت باعث ایجاد جاذبه ای قوی شده و موجب انتقال سریع تونر بر روی کاغذ می شود، در این بخش کاغذ با نوشته های مورد نظر کاربر به کمک غلطک های ترانسفر داخل دستگاه حرکت می کند.
مرحله چهارم چاپ در پرینتر لیزری
تونر در پرینترهای لیزری مانند جوهر پرینترهای جوهر افشان خشک نمی شود، در نتیجه در این مرحله جاذبه الکترواستاتیک موجود در کاغذ خشک کردن تونر را انجام می دهد، در صورتی که در این مرحله پرینتر خاموش شود و کاغذ از زیر کارتریج خارج شود، نوشته ها کاملاً خیس هستند و با انگشت کشیدن روی کاغذ پاک می شوند.
مرحله پنجم چاپ در پرینتر لیزری
در این مرحله قطعه فیوزر که دارای غلطک پرسی و هیتر اس فرایند خشک کردن نوشته ها و تصاویر را از طریق حرارت دادن کاغذ تا 200 درجه انجام می دهد.
در این بخش تونرهای پلاستیکی ذوب شده و به کاغذ می چسبند و کاغذ چاپ شده از دستگاه خارج می شود، پس از خروج کاغذ از دستگاه درام ریست شده و شارژ مثبت می گیرد، تونر اضافه نیز به وسیله قطعه ای به نام بلید از درام پاک خواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله به این سؤال که پرینتر لیزری چگونه کار می کند توضیح داده شد، عملکرد چاپ توسط پرینتر لیزری در 5 مرحله توضیح داده شده و فرایند چاپ در پرینتر لیزری را مطرح کردیم.
دیگر مقالات مرتبط:
- پرینتر لیزری یا جوهر افشان کدام بهتر است؟
- راهنمای انتخاب بهترین دریچه داکت اسپلیت برای خانههای مسکونی
- نمای آلومینیوم کامپوزیت ساختمان مرکزی BMW- طراحی زاها حدید
- خصوصیات خودرو بی ام و که این خودرو را نسبت به سایر خودروها متمایز کرده است
- راهنمای خرید کفش هایکینگ
- دلایل خشک نشدن ظروف در ماشین ظرفشویی بوش